Vedella Bencriada va néixer de la inquietud d’un grup de ramaders de les comarques de Girona, que convençuts que produíem una carn de vedella d’excel·lent qualitat, vam voler fer-la arribar directament al consumidor, controlant tot el procés, des del creixement dels animals fins a la venda en carnisseries.
L’any 1992 vàrem comercialitzar les primeres canals de Vedella Bencriada. Avui som presents en més de 180 carnisseries d’arreu de Catalunya.
Per a una bona carn només cal una alimentació a base de blat de moro, ordi, soja, favó, pèsols, alfals, garrofa, vitamines, minerals, greix vegetal i llet maternitzada durant els primers mesos de vida.
Fem créixer els animals de manera natural i en estables, com s’ha fet sempre amb la vedella de Girona.
En cap cas incloem substàncies artificials per accelerar-ne el creixement.
Les nostres vedelles passen uns controls estrictes durant tot el procés de creixement: des de les explotacions ramaderes fins a les carnisseries.
En primer lloc, compleixen els controls obligatoris dels Serveis Veterinaris de la Generalitat de Catalunya.
En segon lloc, superen els controls voluntaris dels Serveis Tècnics de la Fundació de Girona per la Vedella de Qualitat i l’entitat de certificació Calitax.
Les canals de Vedella Bencriada porten sempre el precinte groc de la Fundació de Girona per la Vedella de Qualitat clavat a la falda. Aquest precinte, no reutilitzable, té imprès l’anagrama de la Fundació i una numeració que permet relacionar la canal amb la vedella de la qual prové.
Les canals estan marcades amb l'anagrama de la Fundació a la bola, la mitjana i al davant; i el de Vedella Bencriada, a la mitjana.
A les carnisseries, cada mitja canal té 17 etiquetes enumerades que permeten identificar les peces al taulell i que n’assegura la traçabilitat.
Totes les canals de Vedella Bencriada tenen el certificat de garantia. Aquest document, sempre a la vista del consumidor, és la culminació de tot el procés de traçabilitat. Permet al consumidor conèixer totes les dades de la vedella: data de naixement, sacrifici i el nom de l’explotació ramadera on s’ha fet créixer, entre altres dades d’interès.
Especegem només femelles de menys de 12 mesos. Totes les peces de carn estan envasades al buit i amb el procés retràctil per garantir-ne una conservació òptima.
Disposem d'una flota pròpia de camions frigorífics per transportar els nostres productes i garantir que les comandes arriben a temps i en les millors condicions a la vostra carnisseria.
No trencar mai la cadena de fred és garantia de qualitat i salubritat.